
https://cluj24.ro/foto-noua-profesori-pentru-educatie-timpurie-din-cluj-napoca-premiati-la-conferinta-nationala-etwinning-2024-234586.html
Povestea noastră… ”Mămăruța în eTwinning”
Era o zi de toamnă arămie, când platforma eTwinning ne-a primit între membrii ei, colegi profesori și educatori din toată Europa.
De la primele click-uri pe portalul www.etwinning.net, am aflat că programul a fost lansat în 2005 drept componentă fundamentală a programului eLearning al comisiei europene.
eTwinning este parte integrantă a Erasmus+, programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport.
Programul se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unităţi şcolare şi inspectorilor şcolari.
Beneficii ale participării la eTwinning
UN PROGRAM PENTRU PROFESORI
- eTwinning facilitează accesul profesorilor la un mediu virtual de colaborare şi de schimb de experienţă, la parteneriate cu alţi profesori şi la activităţi de formare profesională, alături de colegi din ţările europene.
UN PROGRAM PENTRU ELEVI
- prin participarea la proiecte de etwinning (înfrăţire online între şcoli), elevii au posibilitatea să comunice cu alţi elevi din ţările participante, să afle elemente de specific cultural sau de specific al educaţiei în ţările partenere, să înveţe utilizând noile tehnologii şi să îşi perfecţioneze competenţele de comunicare în limbi străine.
UN PROGRAM PENTRU COMUNITATE
- Înfrăţirea online a şcolilor poate fi însoţită de înfrăţirea comunităţilor. Unele localităţi au decis să se “înfrăţească” şi completeze comunicarea şi cooperarea online prin alte proiecte – vizite, activităţi culturale pentru adulţi etc.
(sursa: www.etwinning.net )