Grădinița cu Program Prelungit MĂMĂRUȚA

B-DUL 21 DECEMBRIE 1989 NR.124,
CLUJ -NAPOCA 400604
Structura 1 Str. Traian Vuia nr. 87
Structura 2 Str. Platanilor FN
TEL.FAX: 0264-430951
Email: gradinita42_cj@yahoo.com,
gradinitamamarutacluj@gmail.com

Culori pentru pace

„Culori pentru Pace” este un proiect educațional în care sunt implicate mai mult de 70 de școli/grădinițe din tări diferite, printre care este și grădinița noastră, în care participă atât preșcoarii, cât și cadrele didactice. Proiectul a luat naștere în Sant’ Anna di Stazzema, locul unde în 12 august 1944 au fost uciși peste 600 de copii și femei, iar această cumplită tragedie a făcut din acest oraș un memorial internațional al păcii, alături de Hiroshima și Nagasaki.

Scopul acestui proiect este acela de a fi implicați cât mai mulți copii cu materialele lor, simbolizând pacea prin ochii lor. Cei mici realizează desene, picturi, colaje, poezii pe care an de an le trimitem pentru a fi expuse în expoziții naționale, organizate în toate colțurile lumii. Totodată cadrele didactice au ocazia de a realiza din diferite materiale textile covorașe, care la rândul lor sunt și acestea expuse.

Acest proiect pe de o parte, ne oferă șansa de a conștientiza vremurile de pace și de liniște pe care le trăim, fapt ce ne aduce un sentiment de recunoștință și mulțumire, iar pe de altă parte arătăm compasiune și promovăm pace pentru acele zone, unde acest lucru lipsește. Prin confecționarea acestor materiale, gândul de pace ajunge atât la cei implicați, cât și la cei care se bucură de creațiile expuse

Site realizat de Priscilla Consulting

Verified by MonsterInsights